Ansökan och regler för säljare på Örsjö marknad

Innan du ansöker om plats på Örsjö marknad ber vi dig att läsa igenom våra regler. Har du sedan några frågor om reglerna eller om ansökan går det bra att kontakta oss. Vi föredrar att ni använder ansökningsformuläret som finns längst ned på denna sida. Vill ni skicka ansökan via vanlig post går även detta bra. Både våra regler och ansökan finns att ladda ner som pdf i högerspalten. Skriv tydligt och fyll i alla nödvändiga uppgifter.

Örsjö Marknads arrangörer finns på plats från klockan 06:30 på marknadsdagen för att visa er till era bokade platser.

I år kommer marknadspersonalen bjuda på samkväm för de knallar som anländer kvällen innan marknadsdagen. Ta med vad du vill äta och dricka så står vi för grill och musik. Varmt välkomna!

Regler för Örsjö marknad

Försäljaren ska ansöka om plats skriftligen via mail eller post 2 månader innan marknadsdatumet. I ansökan ska uppgifter om företagets namn, adress, organisationsnummer, kontaktperson, personnummer, platsstorlek, sortiment och telefonnummer finnas. Om annan än kontaktpersonen ska bemanna marknadsståndet ska dessa uppgifter lämnas med.

I ansökan bör det även framgå önskemål såsom; elström, bil, husvagn, släpvagn i nära anslutning till marknadsståndet. För återkommande försäljare kan även tidigare platsnummer anges eller önskemål om annan plats. Ansökan är bindande.

Angivet varusortiment får inte ändras efter anmälan har godkänts. Det är försäljarens ansvar att hålla det angivna varusortimentet och riskerar avhysning ifrån marknaden utan återbetalning av platshyra om detta överträdes.

Vid utökning av sortimentet från gång till gång ska detta anges tydligt i ansökan och därmed kan Örsjö marknad inte garantera nyttjande av samma platsnummer. Detta kan givetvis diskuteras med marknadsgeneralen.

Angående försäljning och tillberedning av livsmedel tillämpar Örsjö marknad bestämmelser med stöd av livsmedelslagen (2006:804) samt livsmedelsförordningen (2006:813).

OBS!Leksaker ska vara CE-märkta och därmed uppfylla säkerhetsregler för att säljas i Sverige och övriga EU. Försäljare av ädelmetaller måste vara anmälda till Statens provningsanstalt.

Leksaker: Soft Air guns och övriga projektilföremål med höga avskjutningshastigheter såsom pilbågar, pistoler med projektiler eller pilar etc. Även mekaniska och batteridrivna leksaker som saknar två oberoende låsanordningar av batterilocket. (Fara för små barn). Vattenjojo, magnetleksak och fågelvisslor är inte heller godkända i sortimentet.

Stick/skärvapen: Knivar, stiletter, kaststjärnor och likvärdiga objekt klassade som vapen (knogjärn, ärtrör) och/eller som kan medföra personskada. Med undantag för utrustning av visst uppdrag /tjänst eller för innehavarens behov.

Smällare: TRICKY-smällare, stinkbomber, arenatrumpeter och fyrverkeripjäser.

Övriga produkter: som är drogrelaterade, hetsande budskap mot folkgrupp, pornografiskt innehåll och sprayer (även doftspray).

Örsjö marknad tillämpar konkurrenslagens bestämmelser: ”Enligt KONKURRENSLAGEN är det förbjudet med avtal som har till syfte, eller ger som resultat, att konkurrensen på den svenska marknaden hindras eller begränsas på ett märkbart sätt.” Med undantag av överrepresenterat sortiment.
Anmälan till Örsjö marknad är bekräftas först efter ansökningstiden är uppnådd. Försäljaren erhåller områdeskarta samt faktura med specifikation på marknadsdatum, storlek för plats (antal platser och plats per meter) platsnummer, pris per plats/el och totalsumma. 30 dagars förfallodag gäller och med 10 dagars bestridningsrätt satt från fakturadatum.
Tillträde till marknadsplatsen sker efter fakturan är betald.

För outnyttjad marknadsplats ges ingen återbetalning såvida försäljaren inte kan styrka giltligt skäl med intyg ifrån läkare eller verkstad. Örsjö marknad har dock rätt att debitera administrationsavgift och bokad elavgift om så är fallet.

Kontakta snarast marknadsansvarig om du kan komma eller är försenad. Örsjö marknad har rätt att sälja vidare din plats om du inte hört av dig och inte är på plats vid marknadsstart.

Överlåtelse sker enbart efter överenskommelse med marknadsansvarig. Nyttjande av platsen godkännes vid likvärdigt sortiment och värde.

Försäljaren har som skyldighet att anpassa sig efter Örsjö marknads regler och anmaningar angående säkerheten, platsmärkning och ordning.

Försäljaren (i avseendet företagare) ska även ha en fullt synlig skylt med företagsnamn, adress, telefonnummer eller annan likvärdig information på plats i marknadsståndet. Om försäljaren inte vidtar åtgärder som krävs, avhyses försäljaren ifrån platsen och har ingen rätt till återbetalning av platshyra. Försäljarens ansvarar själv för sin egendom.

Försäljning sker mellan kl 10.00-15.00. Försäljare bör vara på plats senast kl 09.00 för att inte förlora sin plats. Ihoppackning av försäljningsplatsen tidigare än marknadens öppettider är inte tillåtet. Med undantag av överenskommelse med marknadsansvarig och vid riskfyllda vädersituationer som åska och storm.
Försäljaren ansvarar för området kring sin marknadsplats hålls i bra skick under marknadstiden. Platsen ska vara helt städad vid hemgång av försäljaren.
Parkering sker på anvisad plats och fordon som behöver stå i närheten av försäljarens marknadsplats måste anmälas i samband med ansökan av marknadsplatsen.

Prisuppgift Örsjö marknad

Platshyra: 60kr / meter
El 220 v/10 ampere: 110kr
El 3fas/16 ampere 130kr
Hyra bord +plats: 120 kr
Hyra bord under presenning 2,4 meter: 300 kr
Hyra bord under presenning 3 meter: 350 kr

OBS! Vissa alternativ finns enbart i begränsat antal.
Sista anmälningsdag är 2018-05-01.
2018-05-15 är senaste dagen för inbetalning. Anmälan och betalning efter dessa datum så tillkommer en administrativ avgift på 50:-

Ladda ner ansökan och regler som pdf

Här kan du ladda ner regler för Örsjö marknad och ansökan om du vill skicka in via post. Ansökan skickas till: Roy Runmark Växjövägen 17, 382 90 Örsjö

Ladda ner regler
Ladda ner ansökan

Ansök om marknadsplats här:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande